Index Vakbarát Hírportál

Megállítható tévé indítja újra az adsl piacát

2009. július 15., szerda 16:45

Több mint egy éve lelassult az adsl piaca, és az utóbbi hónapokban már semmilyen növekedés nem volt. Az internetszolgáltatók megállítható tévével állítják meg az ügyfélkörük csökkenését.

Naponta átlagosan három és fél órát tévéznek a magyarok, és ez a távközlési cégek működését is erősen befolyásolja. Az emberek a tévéjüktől szabadulnának meg utoljára, ha szorult helyzetbe kerülnének.

Ennek fényében nem meglepő hír, hogy a negyvenezer előfizetővel rendelkező GTS-Datanet is beindítja a saját IPTV-szolgáltatását. Sajnos a szabad szolgáltatóválasztás elve még nem érvényesül teljeskörűen, a Datanet Home TV nevű szolgálatására csak azok az ügyfelek fizethetnek elő, akiknél Datanet adsl-szolgáltatás van. Nem fizethetnek elő azok az ügyfelek, akik az eredeti szolgáltatójuktól a telefonvonalat (az előfizetői hurkot) átvitték a Datanethez. Ugyanígy a T-Home esetében is kizáró ok lehet, ha az ügyfélnek más szolgáltatónál van adsl-e.

A Datanet ügyfelei közül 15 ezernél adottak a feltételek az IPTV bevezetésére, és a cég arra számít, hogy 2009 végéig a 10 százalékuk fizet elő a szolgáltatásra.

A Datanet IPTV-je gyakorlatilag a rivális T-Home IPTV újracsomagolása. A GTS-Datanet nagykereskedelmi áron megveszi a T-Home tévészolgáltatását, saját márkaimidzséhez igazítja a set top box menüjét. A Datanet Home TV névre hallgató szolgáltatással elérhetők nagyfelbontású (HD) csatornák, felvehető és megállítható a tévéadás, a gyerekzárral pedig megoldható, hogy a kiskorúak csak a nekik való műsorokat tudják megnézni.

Az alternatív internetszolgáltatók közül az Enternet indította be először az IPTV-szolgáltatását, május végén.

Rovatok