Index Vakbarát Hírportál

Reped a legdrágább iMac kijelzője

2009. november 26., csütörtök 11:00 | aznap frissítve

Panaszkodnak az Apple asztali csúcsmodelljét, a 27 colos kijelzővel és Intel Core i7 processzorral szerelt iMacet elsők között megvásárló amerikai ügyfelek.

Az Apple fórumán elszaporodó bejegyzésekből kiderül, hogy sokan sérült, a bal alsó sarkán repedt monitort vagy teljesen működésképtelen hardvert találtak a futárszolgálat által kézbesített csomagban. Az ismert informatikai szakblog, az Engadget egyik szerkesztője is hibás példányt kapott.

Az Apple október 20-án jelentette be az iMac-sorozat frissítését, de az új Intel-processzorokra épülő modell szállítását csak nemrég kezdte meg. A beszámolók szerint ezek közül a 2,8 GHz-en futó Core i7 chipes csúcsmodellel kapcsolatban merültek fel panaszok. A négymagos processzor extra, a 2000 dollárért árult Core i5-ös alapmodellbe kérhető 200 dollár felárért.

Néhány felhasználónál a gép a bekapcsológomb megnyomására egyáltalán nem reagál, másoknak elindul, de a képernyő fekete marad, megint másoknál látható repedések vannak a kijelző alján. Mivel a csomagolás sértetlennek tűnik, azt gyanítják, hogy tervezési hiba okozhatja a sérüléseket. Az Apple egyelőre nem kommentálta az esetet.

A vállalat a hibás gépeket kicseréli, de az eredeti megrendeléseket sem győzi teljesíteni, ezért a csalódott felhasználóknak legalább két hetet kell várniuk a cserére.

Rovatok