Index Vakbarát Hírportál

Európa legjobb induló cégei közt a Gravity

2009. december 16., szerda 10:31

Európa huszonöt legjobb start-up cége közé került a Gravity R&D, és ezzel párhuzamosan szakmai befektetőktől körülbelül 110 millió forint kockázati tőkét kapott.

A Gravity a cég sajtóközleménye szerint az innovációs start-up cégek kontinentális versenyén, az Eurecan European Venture Contest 2009-en (EEVC) egyedüli magyar versenyzőként került be a 25 legjobb cég közé. A versenyen a kiírók szándékai szerint azokat az innovatív vállalatokat versenyeztetik, amelyek a jövőben a legnagyobb hatással lehetnek iparágukra, és hozzájárulhatnak az európai versenyképesség növeléséhez.

A versenyen szereplő vállalatoknak a verseny alkalmat ad arra, hogy nemzetközi partnerek és potenciális ügyfelek, tanácsadók, valamint befektetők előtt ismertessék tevékenységüket. A zsűriben kockázati tőkebefektetők és technológiai vállalatok vezetői értékelték a vállalatokat.

A Gravity a tőkebefektetést szervezetfejlesztésre, kiszolgáló kapacitásának és külföldi jelenlétének erősítésére, valamint új algoritmusokon alapuló ajánlórendszerek kidolgozására és piaci bevezetésére fordítja.

A Gravity R&D különleges szöveg- és adatbányászati eljárásokon alapuló egyedi ajánlórendszereket fejleszt, főleg a nagy lakossági ügyfélkörrel rendelkező, digitális szolgáltatást nyújtó vállalatoknak. A cég idén második helyezettje lett az Egyesült Államok legnagyobb DVD kölcsönzője, a Netflix által 2008-ban kiírt ajánlórendszer versenynek.

A máshol nem használt matematikai algoritmusokon és egyedi ügyfél-profilozási eljárásokon alapuló szolgáltatást nyújtó Gravity-t 2007-ben egy tudományos kutató és három szövegbányászattal foglalkozó PhD hallgató hozta létre.

A vállalat ügyfele a Vodafone Italia, a Magyar Telekom, az amerikai Mind Alliance, valamint az InTheMo.com vállalkozás, mely a közeljövőben indít online étterem- és programajánló szolgáltatást.

Rovatok