Index Vakbarát Hírportál

Szárnyal az Apple

2010. január 26., kedd 11:21

Növekvő haszonról és rekord eladásokról számol be az Apple hétfőn kiadott negyedéves pénzügyi jelentése. Az elemzők jobb eredményt vártak.

A karácsonyi időszakot is magába foglaló, december 26-án véget ért negyedévéről adott ki jelentést az Apple. A vállalat 15,68 milliárd dolláros bevételen 3,38 milliárd dollár profitot szerzett, ami hatalmas ugrás az egy évvel korábbi 11,88 milliárdos bevételhez és 2,26 milliárdos profithoz képest. A haszonkulcs 40,9 százalékra nőtt a korábbi 37,9 százalékról, és a bevétel 58 százaléka a nemzetközi eladásokból származik.

Szinte minden területen növelni tudta az eladásait az Apple, csak az iPodból fogyott kevesebb. Igaz, még így is 21 milliót vettek a népszerű mp3-lejátszóból. A Mac számítógépek piaca 33 százalékkal 3,36 milliósra nőtt, az iPhone-ból kétszer többet adtak el (8,7 milliót), mint egy évvel ezelőtt.

A jó hírek ellenére csökkent az Apple részvényárfolyama. Az elemzők arra számítottak, hogy kelendőbb lesz az iPhone, és a csalódottságukat úgy látszik csöppet sem enyhítette a Mac gépek növekvő népszerűsége.

Rovatok