Index Vakbarát Hírportál

Foglalt az iPad márkanév

2010. január 28., csütörtök 15:35 | aznap frissítve

Az Apple már megint figyelmetlenül választotta ki a forradalmian új kütyüjének a nevét. A Fujitsu azt állítja, hogy övé az iPad márkanév.

Ismerős lehet a történet, mert az Apple másodszor követi el ugyanazt a hibát. Legutóbb az iPhone bejelentése után derült ki, hogy a név már foglalt, ráadásul egy iparágbéli cég, a Cisco telefonjának a nevét bitorolta el az Apple.

Most a Fujitsu jelentkezett be az Apple ügyvédeinél. Az iPad nevet ugyanis 2003 óta használja, és a japán cég már rég benyújtotta a márkanév védelmére irányuló kérelmét az amerikai szabadalmi hivatalnál. A legfőbb gondot az jelentheti, hogy a Fujitsu egy USA-ban is forgalmazott hordozható elektronikus készletnyilvántartó eszközt nevez iPadnak.

Más országokban is levédték a nevet, de teljesen más iparágakban: Németországban a Siemens használja az autóiparban, Kanadában a Coconut Glove pushup melltartója iPad. Ezek aligha jelentenek gondot, de a Fujitsut nehezebb lesz meggyőzni arról, hogy az Apple iPad teljesen más termék, más piaci szegmensnek készült.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy maradhat az Apple iPad neve, hiszen a cég a Ciscóval is meg tudott egyezni.

Rovatok