Index Vakbarát Hírportál

3D kijelzővel újít a Nintendo

2010. március 23., kedd 17:51

Éppen csak megjelent a nagyobb kijelzőkkel felszerelt Nintendo DSi XL, a japán gyártó máris bemutatta a hordozható konzolok következő típusát amelyen térhatású kijelző lesz.

A Nintendo kedden bejelentette a következő hordozható játékgépét. a 3DS-t. Nagyon kevés részlet derült ki a bejelentésből, csak annyit lehet tudni, hogy ezen a kütyün is két kijelző lesz, és a térhatású látványhoz nem kell majd különleges szemüveget hordani. A jelenlegi DS és DSi konzolokhoz kapható játékok is futnak majd a 3D-s konzolon.

Valószínűleg a júniusi E3 kiállításon már bemutatják a konzolt, és addig is több információ kiderül róla. Az új kütyüt a Nintendo következő pénzügyi évének vége előtt dobják piacra, tehát még 2011 márciusa előtt megjelenik. Először persze Japánban, utána a világ többi részén, ahogy ez lenni szokott.

Még nem jelent meg egyetlen kép vagy videó sem arról, hogy milyen lesz az eszköz, és hogyan néznek ki rajta a játékok. Egyedül az biztos, hogy a Nintendo fokozott érdeklődésre számíthat a 3DS konzollal. A világszerte sikeres Avatar ismertté és népszerűvé tette a 3D megjelenítést, és idén a futball-világbajnokságra megjelennek a 3D tévék is.

Rovatok