Index Vakbarát Hírportál

Leállt néhány órára a Wikipedia

2010. március 24., szerda 20:01

Szerda délután néhány órára nem volt elérhető a Wikipedia oldala. A magyarázat szerint túlmelegedtek a szerverek és az átirányítás alatt is problémák léptek fel. Most már majdnem mondenhol elérhető az oldal.

Elérhetetlen volt néhány órára a Wikipedia. A népszerű online enciklopédia hivatalos blogjának magyarázata szerint túlmelegedtek az európai szerverek, ezért biztonsági okok miatt lekapcsoltak. Emiatt a teljes európai forgalmat át kellett irányítani a floridai központba.

Ez sem ment azonban simán, mert az átterelési folyamat (mely egy automatizált dns-módosítás) törött volt, így globálisan akadozott az oldal elérése.

Ezt hamar megjavították, de még lehetnek problémák az oldal elérésében néhány felhasználónál. Ennek oka, hogy nem mindenhol állt helyre a dns a cachelés miatt, ahogy az érvényesség lejár fokozatosan, elérhető lesz megint a Wikipedia. A blogon egy órát ígértek a teljes helyreálláshoz.

A Twittert percek alatt elárasztották a Wikipedia leállásáról szóló twitek. A Wikipedia is itt kommunikált először, innen irányította a felhasználókat hivatalos blogjára, ahol rövid magyarázatot adtak a történtekre.

Rovatok