Index Vakbarát Hírportál

Ősszel indulhat a Google zeneboltja

2010. június 15., kedd 16:23

Még semmit nem tudni a Google új szolgáltatásáról, de néhány iparági fejesnek már megmutatták. A CNet szerint már idén ősszel megnyílhat a zenebolt.

Több iparági forrás szerint a Google még az idén elindíthatja online zeneboltját. A CNet értesülése szerint ősszel bemutatkozhat a szolgáltatás.

A Google már korábban jelezte, hogy androidos telefonnal rendelkezőknek szeretne zeneletöltési rendszert létrehozni. Pletykák már korábban is voltak a Google zeneboltjáról, a TechCrunch például két hete talált egy Google Music logót.

A jelek szerint azonban a Google ennél tovább lépne. Az idei CES-en iparági fejeseknek bemutatták az új rendszer néhány szolgáltatását. Állítólag a keresések mellett azonnal megjelenő találatokat le lehetne tölteni, vagy stream formájában meghallgatni.

A szakma állítólag támogatná a Google-t abban, hogy az Apple-féle iTunes versenytársává váljon. A Cnet úgy tudja, hogy a kiadók már többször arra biztatták a nagyobb szereplőket, a Google-t, Facebookot és az AOL-t, hogy lépjen be a zenepiacra.

A YouTube révén a Google-nek nem lesz teljesen ismeretlen a terep, hiszen ez a világ legnagyobb videófeltöltős szájtja, rengeteg klippel, zenével.

Rovatok