Index Vakbarát Hírportál

Gigantikus bukás a Microsoft mobilja

2010. július 2., péntek 10:37

Úgy tűnt, hogy a készülékkel kihúzza majd valahogy a Microsoft a Windows Mobile 7 bemutatásáig hátralévő időt, a Kin azonban hamarabb bukott meg, mint amennyi idő alatt kimondjuk a nevét.

A külföldi lapok szerint minden idők egyik legnagyobb mobilbuktái közt van a Microsoft Kin-nevű készülékének a helye. A telefon gyártását ugyanis beszüntették, az alacsony kereslet miatt.

Híd

A Kint alig 48 nappal ezelőtt kezdték el forgalmazni, és az lett volna a feladata, hogy kitöltse a Microsoft jelenlegi, elavult mobilplatformja, és a hamarosan érkező Windows Phone 7 közt tátongó űrt. Erre azonban csak 48 napig volt képes, mert az óriási marketingbüdzsé, a kutatásfejlesztésbe ölt rengeteg pénz ellenére sem vásárolták a készüléket, ezért a Microsoft be is szüntette annak gyártását.

Pedig az elmúlt másfél hónapban sem ültek tétlenül, a Verizon, a mobil kizárólagos forgalmazója például intenzív árcsökkentéssel próbálta versenyképessé tenni a Kint, a jelek szerint hiába. A Forrester elemzője, Charles Golvin éppen ezért abszolút bukásnak nevezte a mobilt, amikor a New York Times újságírójának nyilatkozott.

Ok-okozat

A szakértők most vitatkoznak azon, hogy mi okozhatta a bukást, azzal többen egyetértenek, hogy a Kin rossz pillanatban került a piacra, hiszen a HTC EVO 4G és az iPhone 4 mellett eleve nem volt sok esélye, ugyanakkor bizonyára a szoftverminőség is hozzájátszott a rossz szerepléshez.

Az európai startra mindenesetre már nem fog sor kerülni, a feladat a továbbiakban a raktárkészletek kiürítése lesz. Ez azonban bizonyára nem megy majd könnyen, hiszen a Microsoft minden reklámot eltüntet a tévékből és az internetről.

Rovatok