Index Vakbarát Hírportál

Észak-Koreába küldenék a Youtube-sztárt

2010. július 7., szerda 13:57

Justin Bieber karrierjét végigkísérték a különféle netes szívatások, most honlapjának támadásával azt kívánják elérni a hekkerek, hogy a fiatal énekesnek Észak-Koreában kelljen fellépnie.

Justin Bieber a Youtube-on lett ismert, a kanadai fiú dalaival gyorsan népszerű lett a netes közösségben, majd felfedezése után rögtön lemezszerződést is kapott.

A felfedezéssel együtt azonban a gyűlöletkampány is megtalálta a tizenéves fiút, aminek a legújabb állomása akkor érkezett el, amikor Bieber menedzserei felajánlották, hogy a közönség szavazatai alapján döntik el, melyik országban érjen véget a fiú turnéja.

Sokáig Izrael volt a lista élén, ám az elmúlt két napban több ezer szavazat érkezett Észak-Koreára, amivel az ázsiai diktatúra átvette a vezetést, és stabilan tartja első helyét. Mivel az országban gyakorlatilag szinte senkinek sincs internetelérése, majdnem teljesen kizárt, hogy valóban az észak-koreaiak akarják Bieber felbukkanását.

De ha a szervezők el is fogadnák a döntést, akkor sem lenne egyszerű dolguk, hiszen egy ilyen fellépést nemcsak az észak-koreai kormánnyal kéne egyeztetni, hanem az ENSZ-szel is, legalábbis az ország brit nagykövetsége erről tájékoztatta a BBC-t.

Biebert egyébként nem most először szívatják, amióta csak felfedezték, folyton támadások érik. Eleinte Youtube-oldalát támadták, ahonnan a látogatókat átirányították különféle szexoldalakra. Máskor halálhírét keltették. A Last FM oldalán a profilképét pornóképre cserélték. Legjobban azonban az az álhír háborította fel a fiút, amikor azt kezdték el terjeszteni anyjáról, hogy az ötvenezer dollárért aktfotózást vállalt.

Rovatok