Index Vakbarát Hírportál

Felpörgött a Tumblr

2010. július 21., szerda 14:24

Hatalmasat ugrott a népszerű mikroblogszolgáltató, Tumblr látogatottsága. Egy év alatt megötszöröződött az oldalletöltés, a felhasználók száma napi több tízezerrel nő.

Egy évvel ezelőtt is jól ment a Tumblrnek, havi 225 milliónyi oldalletöltése volt, ez fél évvel később, novemberre 420 millióra nőtt. A legújabb adatok szerint most már 1,5 milliárd PI-je van havonta, vagyis fél év alatt több mint egymilliárddal nőtt az oldalletöltések száma. Most első alkalommal került a Tumblr az amerikai top 50 oldal közé – írja a TechCrunch. Ráadásul úgy került fel a toplistára, hogy a több mint hatmillió felhasználó fele nem az Egyesült Államokban él.

A 6,26 millió felhasználó 4,5 millió posztot ír naponta, egy ével ezelőtt ez a szám még csak 650 ezer volt. A számok alapján az elmúlt fél évben a Tumblr havi 300 ezer oldalletöltéssel nőtt. Ha tartják a tempót, akkor szeptemberre elérik a kétmilliárdot. Azt is látni, hogy napi 25 ezerrel nő a felhasználóik száma, vagyis a következő hónapban elérhetik a hétmilliót.

Az itthon is ismert Tumblr egy mikroblogszolgáltatás, annyiban különbözik a blogoktól, hogy sokkal egyszerűbben lehet megosztani tartalmat, egy klikkeléssel posztolhatunk képeket, linkeket, videókat.

A Tumblr persze fejlesztésekkel is próbálja magához csábítani a felhasználókat, a héten négy újabb nyelven – francia, japán német és olasz – lesz elérhető az angolon kívül. Ezen kívül még néhány új funkcióval is bővül a szolgáltatás a közeljövőben – árulta el David Karp, az oldal alapítója.

Rovatok