Index Vakbarát Hírportál

Egykori szoftpornós miatt távozik a HP vezére

2010. augusztus 9., hétfő 12:01

Rossz hatással volt a világ legnagyobb elektronikai cégére, a Hewlett Packardra a vezérigazgató nőügye. Mark Hurd öt év alatt kétszeresére növelte a HP tőzsdei értékét, lemondásának hírére 10 százalékot esett a vállalat részvényárfolyama.

Több amerikai lap is úgy tudja, hogy Jodie Fisher színésznő a főszereplő a HP vezérigazgatóját érintő botrányban. Fisher a 90-es években tévésorozatokban, thrillerekben és erotikus filmekben szerepelt (A vágy megszállottja).

Később más irányba fordult a karrierje, és a most ötvenéves nő 2007-2009 között a HP marketingrészlegén dolgozott. Alkalmanként akár 5000 dollárt is keresett azzal, hogy a cég rendezvényein üdvözölte a látogatókat, és bemutatta egymásnak az igazgatókat.

Mint megírtuk, Mark Hurd HP-vezér ellen szexuális zaklatás vádjával indult belső vizsgálat, de ezt végül nem bizonyították.

Más, pénzügyi visszaélések azoban történtek, Hurd két éven át 20 000 dollárt számolt el egyedül vagy testőrével elfogyasztott ebédekről, de valójában a nővel találkozott, vele utazgatott. Szex viszont nem volt: Jodie Fisher ügyvédje kiadott egy közleményt arról, hogy a színésznőnek soha semmilyen intim kapcsolata nem volt Mark Hurddel.

Mark Hurd lemondott a vezérigazgatói posztjáról, és döntését azzal indokolta, hogy ilyen körülmények között nehezen tudna a cég hatékony vezetője maradni.

Rovatok