Index Vakbarát Hírportál

Fekete pénteken jön a Google Tablet

2010. augusztus 19., csütörtök 14:07

November végén kerül a boltokba a Google és a Verizon közös tabletje. Egyelőre még nem sokat tudni a gépről, pletykák keringenek az áráról és a specifikációról. Annyi tűnik biztosnak, hogy a HTC fogja gyártani.

Még az idén, az amerikai karácsonyi szezon kezdetén piacra dobják azt a Tabletet, melyet a Google fejleszt ki a Verizon szolgáltatóval. A Download Squad információi szerint a tabletet a HTC fogja összerakni. Ebben semmi meglepő nincsen, az úgynevezett Google Phone-t, a Nexus One-t is ez a cég gyártotta, ráadásul az andoridos mobilokban élen jár a HTC.

A tervek szerint a Verizon szolgáltatóval dobnák piacra a Chrome operációs rendszerű gépet. A bevezetés időpontját is jól választották meg, Black Friday, vagyis Fekete péntek hagyományosan a karácsonyi szezon első napját jelenti az amerikaiaknak. A vásárlók ilyenkor megrohamozzák a boltokat akciók után kutatva. És sokat nem is kell keresgélni, a kereskedők már évtizedek óta rájátszanak erre a napra, vagyis Hálaadás utáni pénteken óriási engedményekkel várják a fogyasztókat. Az idén november 26-ra esik Fekete péntek.

Részleteket még nem lehet tudni a tabletről, főleg találgatnak a szakírók. Így állítólag 1280x720-as lesz a kijelzője, multitouchos lesz, Nvidia Tegra 2 chip, 2GB RAM és 32GB SSD kerül bele, természetesen wifi, 3G és gps is lesz benne.

Az áráról olyan hírek terjednek, hogy a Verizon hűségcsomagjában száz dollár alatt, vagy akár ingyen is hozzá lehet jutni majd. Ez nem is lenne egyedi, mert a szolgáltatónál már most is ingyen lehet hozzájutni netbookokhoz, ha hűségnyilatkozatot ír alá a vásárló. Mindenesetre ahhoz, hogy népszerűbb legyen, mint a rivális iPad, jóval olcsóbban kell majd árulni.

Rovatok