Index Vakbarát Hírportál

Feltörték a PS3-at

2010. augusztus 19., csütörtök 16:34

Végre feltörték a PS3 konzolt, vagyis ezentúl nem eredeti programokat is gond nélkül futtathatunk – állítják szakmai blogok. A töréshez egy usb-s modcsipet kell beledugni a konzolba.

Feltörték a PS3-at, az eddig legbiztosabbnak tartott konzolt – legalábbis ez terjed a szakmai blogokon. A hírek szerint egy usb-s modcsip kell a töréshez, azt kell csatlakoztatni a konzolhoz, és ezek után már le lehet játszani a nem eredeti programokat, még a merevlemezről is.

A törés bármilyen firmware-rel működik, és csak akkor, amikor be van dugva a konzolba az usb. Vagyis nem okoz végleges módosításokat, vagyis eltávolítva az usb-t olyan, mintha hozzá sem nyúltunk volna a géphez. Tehát még a garancia sem veszik el ezzel a módszerrel.

Szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, így nem árt a szkepticizmus. Néhány videót is mellékeltek a töréshez, itt láthatjuk, hogy valóban futnak a nem eredeti programok. Valamennyi típust támogatja és állítólag minden játék fut a módosított konzolon.

Emlékszünk, korábban a híres iPhone hacker George Hotz, művésznevén Geohot mutatott be egy törést a PS3-ra, de az azt eltávolította a Sony 3.x-es frissítése.

Persze még vannak kétségek, hogy valóban működik-e a törés, illetve hogy az online rendszer tudja-e érzékelni a modcsipet. Ez utóbbi esetben letilthatja a konzolt a netről és a felhasználók nem tudnak online játszani multiplayer módban. Ez történt tavaly novemberben, akkor hatszázezer Xbox-felhasználót tiltottak ki. A tiltás oka, hogy a játékosok feltört (vagyis másolt játékok futtatását lehetővé tevő hardveres vagy szoftveres módosítással felvértezett) gépekkel és kalózjátékokkal léptek fel a rendszerre.

Rovatok