Index Vakbarát Hírportál

Szeptember közepén Hacktivity

2010. augusztus 24., kedd 14:44

Világhírű előadókkal, retrohangulattal és 25 000 forintos céges jegyárakkal sokkol az idei Hacktivity, amit szeptember 18-19-én rendeznek meg a Dürer Kertben.

Bruce Schneier világhírű biztonsági szakértő és Felix FX Lindner, a nem kevésbé világhírű hackerből lett egyetemi tanár lesznek az idei, immár hetedik Hacktivity legvilághírűbb vendégei. Schneier, aki számos titkosító algoritmust jegyez és tucatnyi könyvet írt a digitális biztonságról, díszvendégként a Hacktivity nyitóbeszédét tartja majd; Lindner, aki A Háló kalózai – Hogyan lopjunk kontinenst című könyv társszerzőjeként vált ismertté, Cisco-szakértőként a routerek sebezhető pontjairól beszél majd, jelentették be a rendezők kedden az esemény sajtótájékoztatóján.

Bár a hivatalos programban nem szerepel, a szeptember 18-19-én (szombat-vasárnap) a Dürer Kertben megrendezendő eseményre állítólag ellátogat Mitch Altman hardverhekker, akit univerzális tévékikapcsoló szerkezete, a TV-B-GONE miatt utál minden konferenciaszervező és elektronikai szaküzlet, és itt lesz Alexander Kornbrust Oracle-guru is, aki a legfontosabb adatbázis-kezelők biztonsági hiányosságait veti majd össze egymással.

A rendezvény kimondva a retro, kimondatlanul a sokk jegyében telik majd: az előbbiről a Dürer Kert látványosan lepattant környezete, az utóbbiról a menü két reprezentatív eleme, a zsíros kenyér és a hot dog hivatott gondoskodni. És bár a hekkertársadalomra az idők során letörölhetetlenül ráragadt a kicsit punkos, kicsit bohém imidzs, a Hacktivity mostanra ugyanúgy a corporate branding terepévé vált, mint a Sziget: külön szponzora van a hot dognak, külön szponzora a sörnek, vannak gyémánt-, arany-, ezüst- és bronzfokozatú, valamint kiemelt és technikai támogatók, a berúgás „Kontinenseken átívelő italtúra” néven zajlik, és a szombat estét „fergeteges rockbuli” zárja, egyelőre ismeretlen előadóval.

A szervezők 700-1000 résztvevőre számítanak, az események párhuzamosan zajlanak majd két teremben, amelyek közül az egyiket Bruce Schneierről, a másikat a Keselyűről, Kevin Mitnickről nevezik majd el, aki viszont nem lesz itt. Idén először két nyelven, szinkrontolmáccsal zajlanak zajlanak az előadások; a magyarok között lesz sok doktor (Dr. Dudás, Dr. Erős, Dr. Ormós), és lesz War Game, Capture the Flag, Hackt the Vendor, Wall of Sheep, metasploit – aki nem tudja, melyik micsoda, részt vehet egy-egy önköltséges tréningen, húszezerért. A legolcsóbb, elővételes diákjegy a két napra 4800 forint, a legdrágább céges 25 000. Jó szórakozást!

Rovatok