Index Vakbarát Hírportál

Egymillió Galaxy S másfél hónap alatt

2010. augusztus 30., hétfő 11:46 | aznap frissítve

Akár tízmilliót is eladhatnak a koreai androidos mobilból, ami a visszafogott reklámok ellenére is népszerű az Egyesült Államokban.

A külsejében az előző generációs iPhone-ra emlékeztető Samsung Galaxy világszerte nagy sikert aratott. Hazájában, Dél-Koreában háromszázezret adtak el belőle alig három hét alatt, ami rekordnak számít az ázsiai országban. A vállalat egyik vezetője már akkor tízmilliós darabszámot jósolt a készüléknek, ami nagyon ambiciózus előrejelzésnek tűnt, lehet azonban, hogy végül igaza lesz a szakembernek.

Az amerikai piacon ugyanis egymilliót sikerült eladni másfél hónap alatt a 4 colos AMOLED kijelzővel és egy gigahertzes Hummingbird processzorral szerelt Galaxy S-ből. Ez az eredmény azért is kiemelkedő, mert a készüléket csak a T-Mobile-tól és az AT&T-től lehet megvásárolni, utóbbi ami szinte egyáltalán nem reklámozta azt szemben a házi kedvenccel, az iPhone-nal.

Ennek megfelelően aztán persze nem is versenyképes azzal, hiszen az Apple mobiljából az első három napban adtak el 1,7 milliót, és hárommillió ment el alig több, mint fél hónap alatt, ezzel együtt a Samsung eredménye figyelemre méltó. Főleg, hogy a koreai piacon már 900 ezer készülék eladásában bíznak egy negyedév alatt.

Rovatok