Index Vakbarát Hírportál

Játékkonzolt készít a Lenovo

2010. augusztus 31., kedd 12:12

Kamerával irányítható konzolt dob piacra Kínában a Lenovo, az ázsiai ország vezető számítógépgyártója. Valószínűleg a hazai sikertől függ, hogy a nemzetközi piacokon is megjelenik-e az Xbox 360-t utánzó játékgép.

Idén megjelenik a Lenovo játékkonzolja, amelyet a múlt hónapban megalapított Eedoo Technology nevű cég gyárt majd. Ez váratlan húzás a ThinkPad laptopok gyártójától, mert a kínaiak főleg számítógépen játszanak online játékokat. A kalózmásolatok elterjedtsége erősen korlátozta Kínában a konzolipar növekedését. A gyártók inkább távol maradtak, mert a bevételeik nagy részét nem a hardverrel, hanem a szoftverekkel szerzik, és nem tudtak volna elég sok pénzt keresni.

Az új konzol neve Ebox, és ugyanúgy kamerával lehet majd irányítani, mint a Microsoft Xbox 360-at. Az amerikai gyártó világszerte népszerű konzoljához nemrég mutatták be a Kinect nevű kamerás rendszert, amely fölöslegessé teszi a kézi irányítókat. Az Eedoo Technology konzolján induláskor 30 játék lesz elérhető, és 16 nemzetközi fejlesztőcég érdeklődik a konzol iránt.

A Lenovo több lábra próbál állni, idén a mobiliparban is megjelent a LePhone nevű androidos készülékével. Ebből az elmúlt negyedévben százezret adott el.

Rovatok