Index Vakbarát Hírportál

Felpörgetik a kijelzőgyártást

2010. szeptember 7., kedd 14:57

A mobilcégeknek gondot okoz a kijelzőgyártó vállalatok kapacitáshiánya, mert emiatt lelassul az összeszerelés, és a vevők később jutnak hozzá a csúcskategóriás telefonjaikhoz, táblagépeikhez. Jól mutatja a helyzetet, hogy az Apple sokáig csak két hét alatt tudta leszállítani az iPadokat. A HTC úgy oldotta meg a hiányt, hogy más technológiával készült kijelzőket is elkezdett használni.

Tömegtermelés

A Samsung Mobile Display most havonta 3 millió ultravékony AMOLED kijelzőt tud legyártani, de jövő júliusban megnyitja új gyárát, és havi 30 millióra pörgeti fel a kapacitását, írja a Wall Street Journal.

További gyárakra is szükség lesz, mert a Samsung becslése szerint 5 év alatt 35-szörösére nő az AMOLED kijelzők iránti kereslet, és 2015-ben már évente 700 milliót kell legyártani. A technológia gyors hódítását jelzi, hogy májusban még csak 30-szoros növekedésre, 600 miliós igényre számított a Samsung.

Lee Woo-Jong, a Samsung marketing igazgatója szerint idén 100 millióval bővül az okostelefonok és médialejátszók piaca, és összesen 2 milliárd talál gazdára, és 2015-re a darabszám 2,7 milliárdra nő.

Rovatok