Index Vakbarát Hírportál

Családi kedvezmény lesz a Windows 7-re

2010. szeptember 8., szerda 17:14

A Microsoft az új operációs rendszer egyéves születésnapján feltámasztja a közel 60 százalékos árkedvezménnyel kínált családi csomagot, amely Magyarországon is elérhető lesz.

A Microsoft bejelentette, hogy az operációs rendszer premierjének első évfordulójára ismét piacra dobja a Windows 7 Home Premium speciális kiadását, a több gépet használó családoknak szánt, kedvezményes árú Family Packet. A csomagban három darab upgrade-licenc van, amelyekkel három windowsos pc-t lehet az új operációs rendszerre frissíteni. A konstrukció ára rendkívül kedvező: a vásárlók a három egyedi upgrade licenc árának kevesebb mint feléért – Amerikában 360 helyett 150 dollárért – juthatnak hozzá a családi dobozhoz.

A vállalat közlése szerint az akciós csomag az Egyesült Államokban október 3-tól lesz megvásárolható, de a rendszer egyéves születésnapján, október 22-én vagy azt követően „Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Ausztráliában és számos más piacon” is elérhetővé válik. A Microsoft Magyarország az IT café-nak elmondta, hogy ezúttal hazánk is a „számos más piac” között lesz, azaz még az idén elérhető lesz itthon, korlátozott számban a Windows 7 Family Pack.

A hír azért meglepő, mert tavaly, a Windows 7 kiadásakor Magyarországra nem jutott el a Family Pack akció, és annak idején a Vista esetében sem volt elérhető itthon ez a kedvezményes konstrukció. A hazai leányvállalat egyelőre pontos megjelenési dátumot és árakat nem adott, így most csak az tudható, hogy a csomag valamikor a negyedik negyedévben jelenik meg a magyar piacon.

A korlátozott példányszám nemcsak a hazai piacra vonatkozik, a Microsoft szerint az akció világszerte meghatározott ideig tart. Tavaly az október 22-én startoló egyesült államokbeli promóció december 1-jén ért véget, azaz kevesebb, mint másfél hónapon át lehetett élni a lehetőséggel. Akárcsak akkor, a cég most sem árulja el előre az akció végének dátumát.

Mivel upgrade-licencről van szó, a családi csomagban kínált Windows 7 csak legális Windows Vista vagy XP operációs rendszert futtató, és a rendszer hardverkövetelményeinek megfelelő pc-kre telepíthető.

Rovatok