Index Vakbarát Hírportál

Hiba, hogy az autót a számítógép előtt találták fel

2010. szeptember 29., szerda 15:59

Eric Schmidt szerint nevetséges, hogy az autók még nem maguktól mennek és emberek irányíták őket. De a jövő úgyis az, hogy a gépek megcsinálják helyettünk, amit mi nem tudunk.

Valami érdekes fog történni – így kezdte előadását Eric Schmidt a TechCrunch konferenciáján. A Google vezérigazgatója a technikai fejlődésről tartott előadást. Szerinte a jövő arról fog szólni, hogy a számítógépek megcsinálják azt, amire az ember nem képes.

Schmidt szerint nevetséges, hogy az emberek vezetik az autót. Az autónak magától kellene mennie, csak ennek van értelme – jelentette ki, majd azt is hozzátette, az egy hiba, hogy az autót hamarabb találták ki, mint a számítógépet.

A mobiltelefonokról is beszélt, a készülékeket mindenhova magunkkal visszük és ez a jövőben sem lesz máshogy. És ez nem csak az elitre igaz, hanem az átlagemberekre is. Éppen ezért az okostelefon egyértelműen meghatározó és szimbolikus készüléke a kornak.

Az okostelefonok továbbra is könnyebbé teszik életüket, lehetővé teszik, hogy bárhol hozzájuthassunk a szükséges információkhoz. Ezen kívül azt az érzetet is keltik, hogy soha nem vagyunk egyedül, hiszen folyamatosan online leszünk. A Google vezérigazgatója szerint az áttörések korában élünk.

Rovatok