Index Vakbarát Hírportál

Csak a fele prémiumot kapta a Microsoft vezére

2010. október 1., péntek 11:48

A Kin, az iPad és a Windows mobile miatt beígért prémiumának csak a felét vihette haza a Microsoft vezére. Steve Ballmer így is 670 ezer dollárral lett gazdagabb.

Hiába döntöget rekordokat az eladások száma a Microsoftnál, Steve Ballmer csak prémiuma felét kapta meg az üzleti év végén. A Microsoft vezére 670 ezer dollárt vitt haza.

Az elégedetlenség oka a Kin névre keresztelt mobiljuk csúfos bukása volt, valamint az, hogy az Apple megint egy olyan újdonsággal rukkolt elő, melyre nem tudtak határozott választ adni.

A cég vezetése elismerte Ballmer munkáját abban, hogy hét százalékkal, rekordszintre növelte az eladásokat, csökkentett a kiadásokon, piacra dobta a Windows és az Office legújabb verzióit.

De az éves munkát értékelő ülésen felemlegették a sikertelen Kin mobilt, a piaci részesedés csökkenését a mobilpiacon, és a fejlesztések hiányát, mellyel a cég a legújabb vívmányokat integrálhatná termékeibe.

A Kin volt talán a cég legcsúfosabb bukása az idén, a mobiltelefon gyártását 48 nappal piacra dobása után szüntették meg az alacsony kereslet miatt. A Windows mobile operációs rendszer folyamatosan csökkenti piaci részesedését az iOS, de főleg az androidos telefonok térnyerése miatt. Jelenleg a negyedik helyen áll az Egyesült Államokban (a BlackBerry gyártója, a RIM is megelőzi) 12 százalékkal.

Azért is kritizálták, mert nem tudott megfelelő választ adni az Apple idei újdonságára, az iPadra, melyből eddig hárommillió darabot adtak el. Ballmert még júliusban mondta, hogy a Windows-tabletek hamarosan megjelennek, de ennek semmi jelét nem láttuk az elmúlt néhány hónapban.

Rovatok