Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz itthon fizetős Android Market

2010. október 1., péntek 10:34

Immár hivatalosan is tudni, hogy Magyarország megint kimarad azon országok sorából, ahol bevezetik a fizetős Android Marketet. A Google mától húsz országban elérhetővé teszi a szolgáltatást.

Az androidos telefonokra az Android Marketről lehet letölteni alkalmazásokat, ezek nagy része ingyenes, de vannak fizetős alkalmazások is. Az ingyenes alkalmazásokat bárhonnan le lehet tölteni, így itthonról is. A fizetős bolt azonban eddig csak kilenc országban volt elérhető.

Most húsz új ország került a kalapba, ezek Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Dánia, Dél-Korea, Finnország, Hongkong, Írország, Izrael, Mexikó, Norvégia, Portugália, Oroszország, Szingapúr, Svédország, Svájc, Tajvan és Új-Zéland. Látható, hogy Magyarország megint kimarad a közből, pedig néhány napig olyan hírek keringtek, hogy akár itt is megjelenthet a fizetős bolt.

A Google ugyanis értesítette az Androidra fejlesztőket – magyar fejlesztőket is –, hogy hamarosan újabb országokba is elérhető lesz a szolgáltatás. A hazai andoidos közösség már nagyon várja, csoportok alakultak, a Google-t is megkeresték, hogy lobbizzanak az ügyben, minél hamarabb itthonról is le lehessen tölteni fizetős alkalmazásokat.

Rovatok