Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz Nintendo 3DS karácsonyra

2010. október 1., péntek 07:49

Nagyot esett csütörtökön a Nintendo részvényárfolyama, miután a játékgyártó vállalat bejelentette, hogy nem készül el karácsony előtt a 3DS nevű hordozható konzol.

A Nintendo következő nagy dobása a 3D kijelzővel felszerelt hordozható játékkonzol lesz. Különlegessége, hogy a térhatású képek speciális szemüveg nélkül is láthatók. Valójában nem késik a konzol megjelenése, hiszen a japán vállalat eredetileg is azt mondta, hogy valamikor április előtt érkezik az új konzol, sőt, ehhez képest még korainak is mondható a februári japán, és márciusi európai és egyesült államokbeli indulás.

Sokkal inkább az erős jennek köszönhető, hogy a Nintendo a korábbi 2,4 milliárd dollár helyett már csak 1 milliárd dollár profitra számít a 2011 márciusában véget érő üzleti évben. A cég részvényárfolyama a bejelentés után 9,2 százalékot esett.

Ugyanakkor az is igaz, hogy az eladások visszaesésére is számít a Nintendo. Korábban arra számított a vállalat, hogy a Nintendo DS konzolból 30 millió ad el az üzleti év végéig, most viszont már csak 23,5 milliót remél eladni, és ebben benne van 4 millió 3DS konzol is. Az előző üzleti évben 27 millió DS-t vettek világszerte.

Rovatok