Index Vakbarát Hírportál

Az EA megveszi az Angry Birds kiadóját

2010. október 21., csütörtök 15:54

Egyre erősebb pozíciót próbál elérni az Electronic Arts mindenféle platformon, ezért úgy döntöttek, megvásárolják a Chillingo céget. Bár ők adják ki az Angry Birds játékot, ez nem kerül át az EA-hoz.

Az Electronic Arts egyre több közösségi- és mobilos játékba fektet be, legújabb bevásárlása valószínűleg az Angry Birds nevű népszerű játék kiadója, a Chillingo – tudta meg a Reuters.

Az EA szóvivője megerősítette az ügyletet, de nem árulta el, mennyiért vették meg a Chillingót (korábban azt mondták, 20 millió dollárt fizetnének). Annyit hoztak csak nyilvánosságra, hogy az Angry Birds nem kerül át hozzájuk, a játék minden joga megmarad a fejlesztőknél, a finn Rovio cégnél. Néhány elemző ezen csodálkozott, hiszen az egyik legnépszerűbb játékról van szó, de a cég nem kommentálta ezt.

Az óriáscég célja, hogy megvesse lábát a közösségi játékok piacán is. A Chilingo több játékot – például azu iDracula vagy a Predators – is kiadott már különböző mobilplattformokra, de egyik sem volt annyira népszerű, mint az Angry Birds.

Az Angry Birds az egyik legnépszerűbb mobilos játék mostanában, iPhone-on már régóta elérhet, androidos telefonokon azonban csak a hétvégén jött ki. Első két nap kétmillióan töltötték le a játékot. Csütörtök éjféltől elérhetővé válik a halloweeni kiadás is 45 új pályával, de ez csak Apple eszközökön lesz elérhető.

Rovatok