Index Vakbarát Hírportál

Elkelt a sex.com

2010. október 21., csütörtök 15:03

Négy év után megint gazdát cserél a világ legdrágább doménje, a sex.com-ot 13 millió dollárért adta el csődbe ment tulajdonosa.

A sex.com-ot 13 millió dollárért adták el – tudta meg a Register. Előző tulajdonosa, az Escom LLC csődöt jelentett, így kénytelen volt eladni a domént. A vásárló a Clover Holdings Ltd.

Az Escom LLC 2006-ban vásárolta meg a domént, az ár 12 és 14 millió dollár között mozgott, ezzel már akkor a minden idők legdrágább doménje címet is megnyerte. A kaliforniai bíráságon megtalálható papírok szerint a Clover Holdings a tizenkét licitáló egyike volt, ők ajánlották a legmagasabb árat és legjobb ajánlatot.

A Clover Holdingsról azonban nem tudni sokat, egy karibi szigeten van bejegyezve. Az ügylet egyébként magába foglalt néhány védjegyet is. Ahhoz, hogy a vásárlás megtörténjen, a csődügyet intéző bíróságnak is rá kell bólintani. A következő tárgyalás október 27-én lesz.

A sex.com-nak amúgy hosszú története van, eredetileg Gary Kremen jegyezte be 1994-ben. Röviddel ezután Stephen M. Cohen ellopta tőle a domént, hamis telefonhívásokkal érte el, hogy övé legyen a használati jog. Cohen egy hirdetésekkel teli oldalt hozott létre, mely nem napi 25 millió találata volt, így Cohen 50-500 ezer dollár közötti összeget keresett havonta. Kremen hosszú ideig próbálta visszaszerezni a domént, ez végül 2000-ben sikerült, és a bíróságok összesen 65 millió dollár kártérítést ítéltek neki.

Rovatok