Index Vakbarát Hírportál

Két év múlva jön a Windows 8

2010. október 25., hétfő 10:51

Hivatalosan semmit nem mond a Microsoft arról, mikor jelenik meg a Windows következő verziója, de a szakemberek 2012-re várják. A vezérigazgató szerint ez lesz az egyik legkockázatosabb lépése a Microsoftnak.

Nagyjából két év múlva jön a Microsoft operációs rendszerének következő verziója, a Windows 8 – ez a legkonkrétabb időpont, amit a cégtől sikerült kihúzni. A Microsoft holland oldalán árulta el, hogy már dolgoznak rajta, de két év még kell ahhoz, hogy árusítani is lehessen.

A Microsoft múlt héten (október 21-én) ünnepelte a Windows 7 egy éves születésnapját. Mint ilyenkor mindig, megindulnak a találgatások a következő verzió megjelenéséről.

A cég Windowsért felelős igazgatója, Steven Sinofsky azonban semmit nem hajlandó elárulni a terveikről. Legalábbis a mindenki által ismert operációs rendszerről nem, a Windows Server következő verzióját valószínűleg 2012-ben fogják megjelentetni, és a szerver általában csak kicsit marad le a desktop változat megjelenésétől.

A kiszivárgott hírek szerint a következő Windowsban többek között lesz egy alkalmazásbolt. A Microsoft egyik célja, hogy gyorsabban álljon fel a rendszer, illette sleep módból gyorsabban legyen üzemkész a gép – ezt próbálja elérni a Win8-ban.

A Windows 7-et 2009 októberében dobták piacra, két és fél évvel a Vista megjelenése után. A Vista azonban sok évvel az előző rendszer után jelent meg, Steve Ballmer vezérigazgató akkor azt mondta, hogy soha többet nem kell ennyit várni két új Windows között. A Microsoft nem mond semmit hivatalosan a Windosw 8-ról, Steve Ballmer is csak annyit volt hajlandó mondani, hogy ez lesz a Microsoft egyik legkockázatosabb lépése.

Rovatok