Index Vakbarát Hírportál

Pénteken kezdődik a Computer Art Forum

2010. november 3., szerda 16:48

November 5-én pénteken rendezik meg a Computer Art Forum 2010 nevű konferenciát. A Telekom székházában zajló rendezvényen a magyar játékfejlesztők veteránjai mellett több ismert, filmtrükkökkel és grafikai utómunkálatokkal foglalkozó cég emberei tartanak majd előadásokat.

Horváth Szabolcs, a Digic Pictures nevű, világszínvonalú számítógépes animációkat készítő cég vezető technikai igazgatója a Dragon Age 2 és a számos díjat nyert Assassin’s Creed Brotherhood bevezető animációjáról árul el részleteket.

Hosszú hallgatás után a megújult Digital Reality itt prezentálja most megjelenő új játékát, a Nadirimet. Az Invictus Games vezető fejlesztője az iPhone-ra és iPadre való fejlesztés szépségeiről és nehézségeiről fog mesélni. A Post Edison, Magyarország legrégebbi utómunka-stúdiója most futó reklámfilmjeinek munkálataiba enged bepillantást, a Bogyó és Babóca alkotói pedig a 2D-s animációsfilm készítésről tartanak előadást.

Az előadásokkal párhuzamosan a főszervező Mesharray munkatársai segítségével meg lehet ismerkedni az Apple Final Cut Studio, a 2011-es Autodesk Maya és 3ds Max grafikai tervezőszoftverek rejtelmeivel. A Mocap teremben pedig egy Vicon 8-as Motion Capture stúdióval végzett, élő digitálismozgásrögzítés-bemutató tekinthető meg. A nap utolsó programjaként kerekasztal-beszélgetés kezdődik, amelynek témája a nők helyzete a rendezvényhez kötődő szakmában.

A Computer Art Forum részletes programja és a részvételhez kötelező regisztráció a hivatalos honlapon található meg.

Rovatok