Index Vakbarát Hírportál

Fizet a Google a talált hibákért

2010. november 3., szerda 17:04

Komoly összegeket ad a Google azoknak, akik valamilyen hibát találnak a vállalat alkalmazásaiban.

A webkettes cég januárban hirdette meg a Chromium projektet, amiben a Google pénzt ajánlott a Chrome böngészőkben megtalált hibákért. Most ezt kiterjesztik, rövidesen ugyanis a YouTube-ban, Bloggerben, Orkutban talált hibákért is komoly összeget fizet a vállalat. Az ajánlat még nem érvényes a Google.com-ra, az Androidra, a Picasára vagy a Google Desktopra, de a Google szerint a jövőben ezekre is kiterjeszthetik a vérdíjat.

A kifizetett összeg elsősorban a hiba jelentőségétől függ: minél súlyosabb, minél több júzert érint, annál több pénzt adnak érte, de a Google mindenképp bőkezűen bánik a hibavadászokkal. Legalább ötszáz dollárt, azaz százezer forintot fizetnek, de aki igazán beletalál, az háromezer dollárt, vagyis hatszázezer forintot is hazavihet.

De nem csak ennyit kap a szerencsés felfedező: neve feltűnik a hibásnak talált oldal credits page-én is, és természetesen nincs megkötés, egy felhasználó annyi bugot jelent, amennyit csak tud. A magas vérdíj a szakértők szerint elég erős hívószó lesz majd, de biztos akad, aki emberbaráti okokból keres majd: a Google is felajánlotta, hogy a jótékony célra felajánlott vérdíjat megduplázza.

Rovatok