Index Vakbarát Hírportál

Tízszázalékos fizetésemelés a Google-nél

2010. november 10., szerda 15:38

Egymillió dollárba kerül a karácsonyi jutalom, egymilliárdba a fizetésemelés – a Google ezer dollárt ad mindegyik alkalmazottjának és tíz százalékkal növeli a béreket január elsejétől.

Igazán nagylelkűnek tűnik a Google, karácsonyi bónuszként valamennyi munkatársnak ad ezer dollárt, ezen kívül január elsejétől tíz százalékkal emeli mindenki fizetését. Még mindig nincs vége, a dolgozók ugyanis teljesítményüktől függően megkapják a szokásos bónuszaikat, ráadásul ezek összegét is emelni fogják.

Mindez nagy vonalakban azt jelenti, hogy a Google inkább alkalmazottainak adja azt, amit amúgy adóként kellene befizetnie. A cégnek húszezer alkalmazottja van, ami azt jelenti, hogy az ezer dolláros jutalom húszmillió dollárjába kerül a cégnek. A tízszázalékos fizetésemelés pedig egymilliárd dollárnyi költségnövekedést jelent, hiszen évi húszmilliárd dollárba kerülnek a cégnek alkalmazottai, de ennek több mint harmadát különböző kompenzációk adhatják.

Ugyanakkor csökkenthetik majd a részvényvásárlási opciókat a Google-nél. Az információk belső levelezésből származnak, a Google egyelőre nem erősítette meg azokat.

Rovatok