Index Vakbarát Hírportál

A Viacom is blokkolja a Google TV-t

2010. november 22., hétfő 15:34

Újabb televíziós társaság jelentette be, hogy műsorai nem lesznek elérhetők a Google TV-n. A Viacom is blokkolja a Google TV-t, ezzel elérhetetlen lesz például az MTV, VH1, Comedy Central.

Egymás után jelentették be a legnagyobb amerikai televíziós társaságok, hogy blokkolják az adásait, hogy azok ne lehessenek elérhetők a Google TV-n. Elsőként az ABC, CBS és NBC jelentette be, hogy a csatornán vetített műsorokat meg lehet nézni a társaságok honlapjain, de a Google TV-n nem. Csak az előzetesek lesznek elérhetők.

Később a Fox is hasonló lépésre szánta el magát, most pedig a Viacom döntött úgy, hogy nem lehet megnézni teljes epizódokat a Google TV-n.

A Comedy Central, MTV, VH1, Nickelodeon csatornák helyén egy üzenet várja a nézőket, melyben tájékoztatják őket, hogy a tartalom elérhetetlen a Google TV-n. A lépés nem volt meglepő, elég csak a Viacom YouTube-bal kapcsolatos lépéseire emlékeznünk, amikor perelte a Google-t, mert sorozataiból, műsoraiból voltak fent részletek a legnagyobb videomegosztón.

A Google TV egyelőre csak az Egyesült Államokban vehető majd meg, de jövőre már a világ többi részén is megvásárolható lesz az ígéretek szerint. A Google terve az volna, hogy együttműködik a tartalomszolgáltatókkal, hogy elegendő online tartalmat tudjon nyújtani a felhasználóknak.

Rovatok