Index Vakbarát Hírportál

Újabb Groupon-klón érkezett Magyarországra

2010. november 24., szerda 15:31

A közösségi vásárlási oldalak forgalma világszerte robbanásszerűen növekszik, itthon is sokan próbálkoznak ezzel a módszerrel.

Az online közösségi vásárlás egyre divatosabb világszerte, így itthon is gyorsan népszerűvé vált. A Kupon Világ színre lépésük óta kétnaponta jelentkezik új akcióval. A rendszer ingyenes, csak regisztrálni kell a vásárlóknak az oldalon a kedvezményes vásárláshoz.

A Rebate Networks GmbH kétmillió eurót fektet be a magyar leányvállalatába, melynek nem titkolt célja, hogy abszolút pozícióba hozza a Kupon Világot a magyar piacon. Céljuk új, minőségi vásárlói közösséget létrehozni, amelyet a hagyományos reklámokkal lehetetlen elérni. A Kupon Világ szolgáltatásán keresztül akár 90 százalékos kedvezménnyel is vásárolhatnak az internetes felhasználók, kihasználva a közösségi online vásárlás előnyeit.

A Kupon Világ a német székhelyű Rebate Networks GmbH tagja aki az elmúlt öt hónapban 29 országban (Dél-Amerika, Európa, Kelet-Ázsia) indította el online közösségi vásárlói oldalait nagy sikerrel.

Néhány héten belül a sokadik közösségi vásárlós oldal indult magyar nyelven. A Veddvelem, a Bónusz Brigád és a DreamDeal már néhány hete bombázza vásárlóit a kedvezményes ajánlatokkal.

Az amerikai Groupon a valaha volt leggyorsabban növekvő cég – legalábbis a Forbes magazin szerint. Andrew Mason 2008-ban alapította a közösségi vásárlós szájtot. Alakulása után másfél évvel a Groupon már huszonkét ország száznegyven városában kínál kedvezményeket. A cég által kifejlesztett rendszer lényege, hogy különböző szolgáltatócégektől, leginkább éttermektől, fitnessz- és wellnesskluboktól, kozmetikai szalonoktól nagy, rendszerint ötven százaléknál is nagyobb kedvezményt alkudnak ki annak fejében, hogy ezért egy bizonyos előre megállapított számú vevőt juttatnak az étterembe, boltba, klubba.

Rovatok