Index Vakbarát Hírportál

Az Externet lepasszolta az adsl-előfizetőit

2010. december 3., péntek 10:25

A tőzsdén jegyzett Externet az adsl-piac kedvezőtlen folyamatai és a gazdasági környezet hatására úgy döntött, eladja ezt az üzletágát. A megállapodást november 30-án írta alá az eladó és a vevő, a Magyar Telekom. Az üzletet december 1-jén hagyta jóvá az Externetet finanszírozó Commerzbank. A tranzakció a megállapodás szerint 2011 márciusának közepén történik meg.

Azoknak az ügyfeleknek, akik akarnak szolgáltatót váltani, az Externet továbbra is biztosít adsl-szolgáltatást. Az Externet stratégiát vált, és a jövőben a partnerekkel kialakított kapcsolatokra építve, elsősorban nagy lakossági szolgáltatókkal együttműködve folytatja a lakossági szolgáltatások értékesítését, és erősíti jelenlétét az üzleti kommunikációs szolgáltatások terén.

Az Externet részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak. A papír a csütörtöki kereskedést  21350 forinton, az előző napinál 55 forinttal drágábban zárta, de mindössze 14 papírra kötöttek üzletet. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 23200, a legalacsonyabb 20000 forint volt.

Rovatok