Index Vakbarát Hírportál

Havi hírlevéllel tarolna a Digg alapítója

2011. január 4., kedd 16:23

Manapság a hírlevél eléggé régimódian hangzik, a Digg-alapító Kevin Rose azonban úgy gondolja, van létjogosultsága. Tavaly még a fforward nevű videós projekten dolgozott, mely soha nem lett nyilvános, de adott néhány jó ötletet Rose-nak.

Kedden indul a Foundat.io/n nevű privát havi hírlevélszolgáltatás, melyre havi 3,99 dollárért lehet feliratkozni. A hírlevélben lesznek videós interjúk, terméktesztek, előadások. Minden videó 20-30 perc hosszú lesz és természetesen az előfizetők nézhetik meg elsőként. A nem előfizetők egy hét után nézhetik majd meg a Revision3-on ingyen.

A ma kiadott első videóban Jack Dorseyval, a Twitter és a Square alapítójával készült interjút láthatják az előfizetők. A microblogging szolgáltatás első napjairól beszél és hogy miért lett végül Twitter a neve a szolgáltatásnak. Az első videót már most meg lehet nézni:

A nagy kérdés persze, hogy miért fizetnének az emberek négy dollárt azért, hogy egy héttel korábban megnézhessenek egy interjút, amit valószínűleg az újságok és szakmai blogok meg fognak írni. Egyelőre az elsőségen kívül semmilyen előnye nem lesz. A jövőben azonban Kevin Rose azt ígéri, hogy friss pletykákat mond, exkluzív termékteszteket mutat, illetve ami talán a legvonzóbb, az előfizetők hozzáférést kaphatnak még nem nyilvános szájtokhoz, projektekhez.

Rovatok