Index Vakbarát Hírportál

Kétmillió Windows Phone 7 mobilt adtak el

2011. január 27., csütörtök 14:32

Több hónapnyi találgatás után itt vannak a hivatalos adatok arról, hogy mennyi Windows Phone 7-es készüléket adott el a Microsoft.

A tavalyi utolsó negyedévben kétmillió Windows Phone 7 operációs rendszerrel felszerelt mobilt adtak el – jelentette a Microsoft. Greg Sullivan projektmenedzser szerint az ügyfelek elégedettsége 93 százalékos, a márkatudatosság 22 ponttal 66 százalékra ugrott.

A Microsoft október végén adta ki az új mobilos oprendszert, ekkor mutatták be az első WinPhone7-es okostelefonokat. A cégnek nem titkolt szándéka az, hogy újra vetélytárs legyen az okostelefonok piacán az Apple és a Google, vagyis a különböző androidos telefonokat gyártók mellett. Nem is indultak rosszul, az operációs rendszerről kedvező kritikák születtek, az első napon el is adtak negyvenezer készüléket.

Az eladásokról ezután több szó nem esett, a Microsoft nem árulta el, hogyan fogynak a WinPhone7-es mobilok. A piac így kénytelen volt találgatni, de csak annyit sikerült kideríteni, hogy a kereskedőkhöz másfél millió darab került.

A Microsoftnak egyelőre fontosabb, hogy pozitív visszajelzéseket kapjanak a vásárlóktól, minthogy pontosan mennyi készüléket adtak el – legalábbis ezt állítja Greg Sullivan. Jelenleg 6500 alkalmazás van Windows Phone-ra és 24 ezer fejlesztő regisztrált már a rendszerbe, hogy újakat hozzanak létre.

A Gartner adatai szerint a Microsoft részesedése az okostelefonok piacán 2,8 százalékra csökkent a tavalyi 7,9 százalékról. Az Android részesedése ugyanakkor 25,5 százalékra nőtt 3,5 százalékról. Az Apple részesedése ugyanebben az időszakban 16,7 százalékra csökkent 17,1 százalékról.

Rovatok