Index Vakbarát Hírportál

Az Apple szigorítja az App Store ellenőrzését

2011. február 1., kedd 16:10

Az Apple közölte néhány szoftverfejlesztővel, hogy ezentúl nem árulhatnak tartalmakat, például ekönyveket az alkalmazásaik segítségével, és az ügyfeleiknek nem nyújthatnak hozzáférést olyan tartalmakhoz, amelyet nem az App Store-ban vettek meg. A zártságáról híres cég ezzel a lendülettel el is utasította a Sony iPhone-ra írt alkalmazását, amellyel az emberek könyveket vehettek volna a Sony Reader Store-ból.

A lépés mást is érinthet, hiszen az Amazon.com szoftverével is elovashatók azok a könyvek, amelyeket az emberek nem az App Store-ban vettek. Például az iPad felhasználónak nincs is szükségük Kindle könyvolvaósra ahhoz, hogy elolvashassák az Amazon.com-ról megvett ekönyveket.

Meglepő az Apple ellenállása, hiszen nemrég arra utalt, hogy jobban együtt akar működni a lapkiadókkal és a tartalomgyártókkal, akik lazább szabályokra és több lehetőségre vágynak. A váltás ugyanakkor azt jelzi, hogy az Apple tisztában van az általa létrehozott platform értékével, és nem enged meg mindent a riválisainak. Az is lehet, hogy más játékszabályok lesznek érvényesek a könyvkiadókra, mint a magazinokra és az újságokra.

Rovatok