Index Vakbarát Hírportál

Magyarországon is elérhető az online Microsoft Office

2011. február 2., szerda 16:05

Szerdán hazánkban is elérhetővé vált az Office Web Apps nevű online szolgáltatás, amely a Google Apps riválisa. Az ingyenes online programcsomag 150 országban használható.

Magyarországon is mindenki használhatja az Office Web Apps programcsomagot, amely az Office irodai szoftver funkcióit teszi elérhetővé a weben. A felhasználók Word, Excel, PowerPoint és OneNote dokumentumokat tudnak létrehozni, megtekinteni, szerkeszteni és megosztani, írja a Microsoft szerdai közleménye. A fájlokat a SkyDrive-on, a Microsoft ingyenes, 25 GB kapacitású tárhelyére lehet elmenteni.

Közel 100 nappal az Office Web Apps bejelentése után több mint 20 millió felhasználója van az alkalmazásnak. Az Office Web Apps kezelőfelülete az asztali Office programcsomagra épül. Használatához nem kell az Office jogtiszta változatát telepíteni, és a szolgátlatás Gmail vagy Yahoo postafiókkal is igénybe vehető.

A legújabb Office Web Apps segítségével blogba vagy weboldalba lehet Excel táblázatot vagy PowerPoint prezentációt beágyazni, és ha az Office Web Apps-en belül frissítik a táblázatot, akkor az a blogon vagy weboldalon is frissül. A prezentációk készítését az Office.com képtára segíti, amelyben több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotó és illusztráció van.

Az Office Web Apps egyik nagy előnye, hogy az eredeti formátumában őrzi meg az Office-dokumentumokat, a konvertálásnál nem veszik el semmilyen formázási parancs. Természetesen kipróbáltuk a szolgáltatást, aki lemaradt a tesztről itt elolvashatja.

Rovatok