Index Vakbarát Hírportál

Óriási árzuhanás az adatroamingban

2011. február 15., kedd 12:21

A Deutsche Telekom jelentős árcsökkentést jelentett be az adatroaming-csomagokban. Nap ötszáz forintból a legfontosabb leveleket már megnézhetjük, de négyezer forintért egy teljes hétig netezhetünk korlátlanul, ami töredékár a korábbi tarifákhoz képest. A T-Mobile előfizetői nyár közepétől egész Európában olcsón netezhetnek.

Brutális árcsökkentésbe kezd a Deutsche Telekom a Népszabadság szerint. A lap tudósítója a barcelonai Mobile World Congressen tudta meg a német szolgáltatótól, hogy rövidesen az átlagembereknek is megfizethető mobilnetcsomagot vezetnek be a T-Mobile ügyfeleinek.

Ennek lényege, hogy napi tíz megabájt internethasználatot két euróért, ötven megát öt euróért, egy hét korlátlan csomagot meg 15 euróért, körülbelül négyezer forintért adnának.

Egész Európában

A csomagot először Németországban vehetik igénybe a T-Mobile előfizetői, ők már márciustól élvezhetik az olcsó csomagot, de júliustól az egész EU-ban elérhetővé teszik azt, függetlenül attól, hogy melyik szolgáltatóhoz roamingol be az ügyfél.

Tehát ha a T-Mobile ügyfeleként előfizetünk az egyhetes, korlátlan csomagra négyezer forintért, akkor Európa bármely országába is megyünk nyaralni, akármelyik szolgáltató hálózatát találja meg a mobilunk, vagy a modemünk, pluszdíj megfizetése nélkül netezhetünk, tudtuk meg a társaság sajtóosztályától.

Ez óriási előrelépés, jelenleg ugyanis két forint körül jár a kilobájtonkénti forgalmi díj, tehát csomag nélkül ötven megabájt adatforgalomért százezer forintot kéne fizetnünk, ez az összeg most 1300 forintra csökken. Voltak ugyan eddig is kedvezményes csomagok, ezek azonban egynapi, ötven megabájtos adatforgalomért is majdnem annyit kértek, mint amennyit a T-Mobile mostantól a heti, forgalomkorlát nélküli csomagért fog kérni.

Legnagyobb zuhanás

A Barcelonában bejelentett akció a legnagyobb árcsökkentés eddig az adatroaming-díjat történetében, mostantól lehet arról beszélni, hogy az eddigi elviselhetetlenül magas díjak az átlagos felhasználóknak is elérhetővé válnak.

A konkurensek egyelőre nem kommentálták a bejelentését, de valószínűleg nem hagyhatják figyelmen kívül egy akkora szolgáltató döntését, mint a T-Mobile, így várhatóan mindegyik cégnél jelentősen csökkenni fog az adatroaming tarifája.

Rovatok