Index Vakbarát Hírportál

Mozifilmekkel bővül a Hybridbox kínálata

2011. március 3., csütörtök 11:46

Megállapodást kötött a Hybridbox nevű médialejátszó gyártója a Best Hollywooddal, hogy az interneten forgalmazza a filmjeit.

Újradigitalizáljuk és netre optimalizáljuk a Best Hollywood 200-250 filmjét, és azokat a lehető legjobb minőségben, streamként tesszük elérhetővé a médialejátszónkon - mondta Lázár Csaba, a HomeSys ügyvezető igazgatója. A vállalat egy Homesys nevű ingyenes médialejátszó szoftvert forgalmaz, valamint egy Hybridbox nevű lejátszót, amelyekkel a webes és tévés szórakozás közti határvonalat akarják elmosni.

Először körülbelül ötven filmmel indulnak. A felhasználók fizethetnek egy-egy film megnézéséért, vagy előfizethetnek havidíjas csomagra, amellyel annyit moziznak, amennyit csak akarnak. Lázár Csaba elárulta, végső céljuk az ingyenes tartalomszolgáltatás, és hosszú távon azt akarják bebizonyítani a forgalmazóknak, hogy előfizetések nélkül, reklámokkal is kitermelhető a mozifilmek jogdíja.

A médialejátszó szoftvert használók száma az elmúlt három hónapban 700 százalékkal nőtt, és most is hetente több százen töltik le a szoftvert - mondta a cégvezető.

A Hybridbox tőzsdén lévő cég, részvényeit 2010 szeptember végén vezették be a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájába. A papír a szerdai kereskedést 582 forinton, az előző záróárnál 32 forinttal olcsóbban zárta és forgalma megközelítette az ötmillió forintot. A részvény eddigi legmagasabb árfolyama 1.325, a legalacsonyabb 300 forint volt.

Rovatok