Index Vakbarát Hírportál

Az Apple perli az Amazont

2011. március 22., kedd 10:31

Az Amazon androidos alkalmazás boltot indít a közeljövőben, az Android App Store-t. Az Apple-nek nem tetszik az online bolt neve és beperli a céget. Szerintük az Amazon jogszerűtlenül használja a nevet és arra kérik a bíróságot, hogy tiltsák el a céget a további jogsértéstől. Meg nem határozott anyagi kárról is szó esik a beadványban.

Az Apple App Store-jában szoftvereket, programokat, alkalmazásokat lehet letölteni iPhone-ra, iPadre, iPodra, eddig több mint tízmilliárd alkalmazást töltöttek le a felhasználók összesen 2008-as indulása óta.

Az Amazon nem kommentálta a hírt, a szóvivő azt mondta az újságírók érdeklődésére, hogy eddigi gyakorlatuk szerint folyamatban lévő ügyeket nem kommentálnak.

Az Amazon év elejétől használja az App Store nevet. Az Apple azt állítja, hogy háromszor is megkereste az Amazont, hogy egyeztessenek az ügyben, de a cég nem adott értékelhető választ. Arra kértük az Amazont, hogy ne másolja le a nevet, mert összezavarja és félrevezeti a felhasználókat – magyarázza az Apple szóvivője, Kristin Huguet. Az Apple már korábban kérte az amerikai szabadalmi hivatalt, hogy bejegyezhesse az App Store nevet, de a Microsoft megtámadta a kérelmet, így ebben is lesz majd eljárás a közeljövőben.

Rovatok