Index Vakbarát Hírportál

Minden kategóriában támad a Sony Ericsson

2011. március 24., csütörtök 16:22 | aznap frissítve

Négy új mobilt mutattak be, egy középkategóriás érintőkijelzős, egy üzleti, egy prémium és egy játékra fejlesztett mobilt. Ezek közül három biztosan kapható lesz Magyarországon, míg a Play behozatala a Google-től függ.

A Sony Ericsson 2010-ben tízmillió okostelefont adott el, ez főleg az Xperia termékcsalád sikerének köszönhető. A céljuk az, hogy idén piacvezetők legyenek az okostelefonok piacán. Négy új telefont dobnak a piacra, ezeket már láthattuk az idei nagy kiállításokon, együtt azonban most mutatták be őket Magyarországon.

Fontos stratégia még a cégnél a Sonyval való szoros együttműködés, a zene és a játékélmény telefonokba integrálása. Ez egyelőre kifizetődőnek tűnik: a Sony walkman telefonokból eddig összesen 160 milliót adtak el, nem csoda, hogy folytatnák az integrációt.

Négy telefont mutatott be a cég egy csütörtöki eseményen, ezek a Neo, a Pro, az Arc és a Play. Az első kettő középkategóriás mobil, mindkettőben a legfrissebb Androiddal, a Gingerbreaddel. A Neo a hagyományosnak mondható érintőkijelzős, a Pro pedig qwerty billentyűzetes, ez utóbbit inkább üzleti felhasználóknak tervezték. Néhány percig volt a kezünkben a két mobil, így részletes véleményt egyelőre nem tudunk mondani – azt láttuk, hogy a Pro billentyűzete rendkívül jó és könnyen használható. A Neo nem villantott semmivel elsőre, de egy részletesebb teszt még hátravan.

Az Arc-ról már többször írtunk, ez a Sony Ericsson csúcsmobilja, elegánsan vékony, ívelt a háza, a legújabb andoridos oprendszerrel dobják a piacra. Nagyon vékony és nagyon könnyű mobilról van szó – talán túl könnyű is, elsőre nagyon törékenynek tűnik. A mostani trendeknek megfelelően nagy, 4,2 hüvelykes kijelzője van, 8,1 megapixeles kamerája, amely hd minőségben is fel tud venni.

Végül pedig a Play, az első Playstation minősítésű mobil, amelyet kifejezetten játékra terveztek. Az 1 Ghz-es Qualcomm CPU-val és beépített Adreno GPU grafikus processzorral rendelkező Snapdragon processzor 60 fps sebességgel megjelenített, 3D mobiljáték-futtatást biztosít. Ezen a készüléken is Gingerbread fut. Egy ilyen telefonnál talán a tartalom a legfontosabb, exkluzív, kifejezetten a Playre készített játékokat lehet majd venni hozzá. Magyarországon ez a mobil egyelőre nem kapható, mert fizetős Google Market kell hozzá, erről pedig nem tudni, hogy mikor indul itthon.

Rovatok