Index Vakbarát Hírportál

Kinyírja magát a Toshiba vincsesztere

2011. április 14., csütörtök 11:20

Ismeretlen számítógépben a Toshiba új titkosított merevlemeze minden adatot azonnal töröl, nehogy illetéktelen férjenek hozzá a rajta tárolt információkhoz. Nem kötelező ilyen önpusztító módon konfigurálni az adattárolót, tehát ha tönkremegy a gép alaplapja, nem kell azonnal búcsút mondani minden fájlunknak.

A Toshiba SED (Self-Encrypting Drives) névre hallgató 2,5 hüvelykes merevlemezeket elsősorban laptopokba, multifunkciós fénymásolókba és kereskedelmi rendszerekbe szánják, illetve kormányzati, pénzügyi és orvosi eszközökbe, mert ezeken a területeken különösen fontos az adatbiztonság.

A Toshiba SED merevlemezek bekapcsolásakor elindul egy hitelesítési folyamat, és ha ez sikertelen, akkor a meghajtó a beállításától függően vagy letiltja a hozzáférést, vagy titkosítva törli magáról az adatokat. Utóbbi esetben a hdd törli a megfejtőkulcsot, tehát az adatok titkosított és olvashatatlan állapotban merednak.

Szakértők szerint a titkosított merevlemez használatakor érdemes biztonsági mentés készíteni annak tartalmáról, lehetőleg olyan merevlemezre, amelyet nem fenyeget az elvesztés vagy ellopás veszélye.

Rovatok