Index Vakbarát Hírportál

Nagyágyúkat fogadott fel a Groupon

2011. április 15., péntek 14:02

A Groupon a Goldman Sachs és a Morgan Stanley cégeket kérte fel, hogy készítsék elő a cég tőzsdére lépését – állította egy ügyet jól ismerő informátor a Wall Street Journalnak. A Groupon bevezetéskori értékét 15-20 milliárd dollár körülire becsülik most, de ez persze változhat a piaci trendektől függően.

A J.P. Morgan Chase & Co. az egyik bank, mely szintén segédkezni fog tőzsdére lépésnél, de a hírek szerint még legalább két másik nagybank vesz részt majd az eseményben.

A Groupon még nem döntötte el, hogy pontosan mennyi tőkét szeretne gyűjteni a befektetőktől, de informátorok szerint ez nagyjából egymilliárd dollár lehet. A tervek szerint 2011 második felében léphet tőzsdére a cég. A cég szóvivője nem kommentálta az értesüléseket.

A közösségi vásárlós szájt nagyon kelendő lenne, ha elfogadná az ajánlatokat. Többen is megpróbálták felvásárolni az elmúlt időszakban, de ők eddig minden ajánlatot visszautasítottak. A Google például hatmilliárd dollárt ajánlott a szolgáltatásért.

A 2008-ban alapított Grouponnak hatezer munkatársa van, 500 városban vannak jelen, nagyjából 60 millió felhasználója van.

Rovatok