Index Vakbarát Hírportál

Kipróbálható a Microsoft Office 365 bétája

2011. április 18., hétfő 14:40

Hétfőtől magyar nyelven is használható az Office 365 szolgáltatás, amely a Microsoft irodai programcsomagjának webre átültetett változata. A szoftvercég arra törekedett, hogy az online szolgáltatás hasonlítson a helyben telepített szoftverekre, és ennek köszönhetően a felhasználók ugyanolyan gördülékenyen tudják kezelni azt is.

Az Office 365 a SharePoint Online, Exchange Online, Lync Online és Office alkalmazásokat kínálja felhőalapú szolgáltatásként. Tavaly októberben indult a korlátozott tesztüzem, és az így begyűjtött visszajelzések alapján folyamatosan tökéletesítették a szolgáltatást. Hétfőtől 37 országban és összesen 17 nyelven újabb milliónyi júzer csatlakozhat a programhoz.

A Microsoft azzal ösztönzi az Office 365 kipróbálására a vállalatokat, különös tekintettel a kis és közepes cégekre, hogy a felhőalapú szolgáltatással olyan eszközökhöz férhetnek hozzá, amelyeket korábban csak a nagyvállalati szektor engedhetett meg magának. Az online alkalmazás mindig a cég aktuális informatikai erőforrásigényéhez igazítható.

A kisvállalkozások egy 15 perces bejelentkezést és regisztrációt követően dolgozónként 5,25 eurós havidíj ellenében juthatnak hozzá az Office Web Apps, az Exchange Online, a SharePoint Online és a Lync Online alkalmazásokhoz, valamint egy önálló weboldalhoz.

A közepes és nagyobb méretű vállalatok fejenként akár havi 1,79 euróért alap emailszolgáltatást kaphatnak. Felhasználónként havi 22,75 euróért az ügyfelek (az Office 365 E3 nevű csomagban) hozzáférhetnek az Office Professional Plus szoftvercsomaghoz, és emellé kapnak emailt, hangpostát, nagyvállalati kapcsolati hálót, azonnali üzenetküldést, web portált, extranetet, video- és webkonferencia szolgáltatásokat is. Mindezeken túl a hét minden napján 24 órában működő telefonos ügyfélszolgálatot is tartalmaz az előfizetés.

Rovatok