Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft kiszorítja a Google-t a Blackberryből

2011. május 4., szerda 16:50

Meglepetést okozott Steve Ballmer, a Microsoft vezetője, amikor nem várt vendégként felszólalt a Research In Motion BlackBerry World 2011 konferenciáján, és bejelentette, hogy a két cég megállapodásának köszönhetően a RIM okostelefonjain a jövőben a Google helyett a Bing lesz az alapértelmezett kereső. A hír annyira váratlanul érte a jelenlévőket, illetve az eseményeket online követőket, hogy azonnal elindultak a találgatások, hogy vajon milyen célok állhatnak a háttérben.

Ballmer a szokásától eltérően nagyon visszafogott és lényegre törő volt, a megállapodást úgy kommentálta, mint egy kivételesen fontos eseményt a Microsoft történetében, ami nagy távlatokat nyithat meg. A bejelentéskor futó demón az is látszott, hogy a BlackBerry hangalapú keresője is a Binget fogja használni. Ballmer célzott arra is, hogy további közös fejlesztések is várhatóak a BlackBerry platformján.

A megállapodás pénzügyi részleteiről a cégvezetők nem nyilatkoztak, annyit mondtak csak el, hogy a karácsonyi szezonban jelennek meg azok a készülékek, amelyeken a Bing már alapértelmezett lesz.

Rovatok