Index Vakbarát Hírportál

Webkamerás laboratórium nyerte az innovációs nagydíjat

2011. május 18., szerda 16:19

Webkamera-alapú laboratórium kapta a leginnovatívabb találmánynak járó közönségdíjat a harmadik alkalommal megrendezett Innovációs TechShow-n, ahol 21 magyar találmány mutatkozott be a közönség előtt. Az elismerést Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár adta át a találmányt fejlesztő Intellisense vezetőjének.

Közel 900 résztvevő csodálta meg a Jövő Házában megrendezett Magyar Innovációs TechShow-n kiállított magyar találmányokat. A pályázat útján kiválasztott kiállítók többek között az űrtechnológiában, az  orvostudományban, az újmédiás alkalmazások területén, a sportban fejlesztettek ki egy-egy csúcstechnológiát jelentő tárgyat vagy alkalmazást.

A harmadik alkalommal megrendezett innovációs seregszemlén a WebCam Laboratrory nevű internetes kamera-laboratórium kapta a leginnovatívabb fejlesztésnek járó közönségdíjat. A WebCam Laboratory egy oktatási szoftver, egy webkamera-alapú természet-megfigyelő
laboratórium, amely diákok, iskolák és tanárok számára teszi lehetővé, hogy bármilyen egyszerű, hétköznapi webkamerával valódi, érdemi természettudományos megfigyeléseket és méréseket hajtsanak végre.

Rovatok