Index Vakbarát Hírportál

A Google megirigyelte a Facebook like gombját

2011. június 2., csütörtök 13:32

A Google márciusban kezdte el terjeszteni a +1 gombot, ennek segítségével a felhasználók ismerőseiknek ajánlhattak tartalmat a Google találati oldaláról vagy éppen a hirdetésekből. Most kiterjesztik a gomb használatát és bármilyen tartalmat meg lehet jelölni a teljes weben.

A cég tervei szerint a +1 gombok elárasztják majd a weboldalakat, és hasonlóan a Facebook like gombjához, egy kattintással jelezhetik a felhasználók, ha tetszik nekik az adott, poszt, cikk, kép vagy videó.

A Google már meg is állapodott néhány nagyobb oldallal, hogy kitegyék a +1 gombot, ezek a Mashable, Huffington Post, Reuters, TechCrunch, Bloomberg, Washington Post, Best Buy. Ezen kívül néhány szolgáltatásnál is megjelenik a gomb, mint például az Android Market, Blogger, YouTube.

A gomb használata egyszerű, amikor a felhasználó ajánl valamit, az megjelenik majd a barátai keresési találatai között, feltéve, hogy arra keresett, amit lájkolt a felhasználó. Konkrét példával illusztrálva: a felhasználó megjelöl egy andoridos alkalmazást, és amikor ismerősei androidos alkalmazásokat keresnek, látni fogják, hogy az illető ajánlott egyet.

A gombot bármely weboldalba be lehet illeszteni.

Rovatok