Index Vakbarát Hírportál

Megújult a Bing Maps utcanézete

2011. június 2., csütörtök 10:30

A Microsoft bevezetett néhány újítást a Bing Mapsen: sokkal jobb lett például az utcanézet. A cég kutatói részlegén kifejlesztett Streetside nemcsak az utcát mutatja meg, hanem felfelé és lefelé is nézegethetünk, sőt panoráma-szerű kilátás nyílik a környező helyekre is.

Ez egy olyan frissítés, ami megkülönbözteti a Microsoft termékét a Google Street View-tól, amire eddig nagyon hasonlított - írja a ReadWriteWeb. A Bing verziójával azt is megnézhetjük, hogy néz ki egy utca oldalnézetben, mélyen beláthatunk a hosszú utak mentén.

A frissítés bemutatásakor a Microsoft azt mondta, hogy a „múltban ugráltunk az utcákról készült képek vagy különálló 360-fokos nézetek között, végigmenni egy utcán pedig azt jelentette, hogy buborékról buborékra haladtunk”. A vállalat ezen szeretne változtatni.

Az új navigáció a térképen sokkal simább, könnyen haladhatunk végig egy utcán. Az utcanézet felett pedig egy hagyományos térkép található, amivel egyszerűen követhetjük, éppen hol is tartunk az utcákról készült fotók rengetegében. A panorámaképek alatt pedig információkat találhatunk a környéken található épületekről, szolgáltatásokról, így ez a nézet hatékonyabb a Street View-nál, ha meg szeretnénk nézni például, hogy egy utcán sétálva hova térhetünk be.


A Bing új szolgáltatása egyelőre nagyon kevés helyen elérhető, de hasonlóan a Google-hoz, amely szétküldte fotós autóit a világba, a Microsoft is szeretne terjeszkedni.

Rovatok