Index Vakbarát Hírportál

Hekkerek támadják a Nintendót

2011. június 6., hétfő 10:57 | aznap frissítve

Ezúttal nem jártak szerencsével a japán cégeket támadó hekkerek, a Nintendo szervereiről semmilyen hasznos információt nem tudtak elorozni.

Vasárnap bejelentette a Nintendo, hogy megtámadták az amerikai leányvállalatának egyik weboldalát. Szerencsére az eset nem olyan súlyos, mint a Sony által elszenvedett akciók, amelyekben több mint százmillió ügyfél adata került nyilvánosságra. A Nintendo esetében sem a vállalat, sem az ügyfelek az adatai nem voltak veszélyben. Az elmúlt hónapokban lezajlott támadássorozatban most először volt célpont a japán konzolgyártó.

A Nintendo szervereinek konfigurációs fájljait egy LulzSec nevű hekkercsoport hozta nyilvánosságra. Ugyanez a társaság korábban azt állította, hogy a Sony számos weboldaláról lopott el ügyféladatokat. Twitteren azt is közölték a hekkerek, hogy remélik, a Nintendo hamar betömi a biztonsági réseket.

Ken Toyoda, a Nintendo szóvivője elismerte, hogy valaki hozzáfért a vállalat amerikai szervereihez, de kihangsúlyozta, hogy a vállalatot nem érte semmilyen veszteség.

A Nintendo az Egyesült Államokban hétfőn, Japánban kedden indítja el az e-Shop nevű online szoftverboltját, ahonnan a 3DS kézikonzolra lehet majd játékokat venni. Emiatt különösen fontos, hogy a cég sikeresen hárította a támadást, mert ezzel erősíteni tudja a felhasználók cégbe vetett bizalmát.

Rovatok