Index Vakbarát Hírportál

Tévébe költözik a Skype

2011. június 15., szerda 10:30

A legnagyobb amerikai kábeltévé-szolgáltató, a Comcast bejelentette, hogy elkezdi tesztelni a hálózatán a Skype-alapú videotelefonálás lehetőségét. A tévés telefonhoz hd felbontású tévé, és egy webkamera kell, ami a digitális tévéadás vételéhez amúgy is szükséges set-top boxhoz csatlakozik. A videotelefon képe a tévé képén, kis ablakban jelenik meg, így lehetséges például ugyanazt a műsort nézni a tévében a videotelefon-partnerünkkel, közben beszélgetni, és látni is egymást. Ezt főként sportesemények közvetítéséhez, vagy hasonló közösségi élményt jelentő műsorokhoz ajánlja a szolgáltató.

A tévé jellemzően a legnagyobb képernyő a lakásban, logikus, hogy a videotelefonálás ezen működjön - mondta a szolgáltatás bejelentésekor a Comcast elnöke. Az árról egyelőre nem esett szó, de valószínűleg a Skype szolgáltatásaihoz hasonlóan a konkurens megoldásoknál olcsóbb, esetenként ingyenes is lesz.

Ez a Skype első igazán nagy bejelentése azóta, hogy a Microsoft rekordösszegért, 8,5 milliárd dollárért felvásárolta (ha nem számítjuk azt, amikor a Microsoft illetékesei elmondták, hogy reklámokkal fogják telepakolni a Skype számítógépes videóhívásainak képernyőit).

Az online telefon néhány éve átvette a piacvezető szerepen a nemzetközi hívások piacán, az utóbbi időkben pedig egyre-másra tör be új területekre, mint az okostelefonok, vagy az Xbox Live rendszere. A Comcast tévés Skype-ja pontosan beleillik ebbe a vonalba, és ha más kábeltévés cégek is csatlakoznak, az óriási új piacot jelenthet a Skype-nak.

Rovatok