Index Vakbarát Hírportál

Régiós beszállító lett a Hama magyarországi cége

2011. június 24., péntek 15:21

A 14 országban működő német Hama fotó-, videó-, audió- és multimédia tartozék nagykereskedelmi vállalkozás magyarországi cége a Tesco régiós beszállítója lett, amitől a Hama Kft. 600 millió forintos forgalmat vár. A közlemény szerint Prohászka Ottó, a Hama Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az 500 millió euró árbevételű, családi vállalkozásként működő német Hamánál belső versenyeztetés döntött a régiós beszállítói cím megszerzéséről.

A magyar leányvállalat esélyét növelte, hogy az érintett piacok közül - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia -, évek óta, a legnagyobb forgalmat érte el a brit áruházláncnál, valamint az, hogy a cég 3500 négyzetméteres budapesti logisztikai raktárában a legmodernebb technológia áll rendelkezésre.

A Hama Kft. a régiós beszállítói státusztól 600 millió forintos plusz forgalmat vár, ami ellensúlyozhatja a 15-20 százalékos belföldi piaci visszaesést, így segít megőrizni a cég létszámát.

A Hama magyarországi leányvállalatát 1993-ban hozták létre négy fővel, a foglalkoztatottak száma azóta 45-re nőtt, a forgalom a kezdeti pár tízmillió forinttal szemben tavaly 2,5 milliárd forint volt. Az 1923-ban, Drezdában alapított Hama családi vállalkozás, honlapja szerint jelenleg a világ egyik legnagyobb tartozék forgalmazója. A cég 18 ezer féle fotó-, audió-, videó-, GSM-, és multimédia tartozékot árul, és világszerte 2.500 főt foglalkoztat.

Rovatok